Kombi Arıza

  • Kombi hiç çalışmıyor.
  • Kombi çalışıyor arızaya geçiyor.
  • Kombi çalışıyor yanma olmuyor.
  • Kombi çalışıyor petekleri ısıtmıyor.
  • Sıcak su kullanım esnasında petekler ısınıyor.
  • Sıcak suyu açınca kombi çalışmıyor.
  • Sıcak suyu ısıtmıyor.
  • Yaz konumunda kombi çalışıyor petekleri ısıtıyor.
  • Hermetik kombilerde kombi çalışınca ses yapıyor.
  • Bacalı kombilerde kombi çalışınca ses yapıyor.
  • Kombi ayarladığımız sıcaklıkta durmuyor.
  • Kombi ısındıkça ses yapıyor.
  • Tesisattaki su ısındıkça kombinin basıncı artıyor.
  • Kombi çalışıyor çok kısa sürede ısısı yükseliyor.
  • Kombi çalışıyor kısa sürede istenilen sıcaklığa ulaşıyor ve duruyor.
  • Aşırı hararet yükselmesine bağlı arızalar.
  • Termostat ve elektronik arızaları.

 

 

Birçok arızanın açıklaması kullanma Kılavuz’unda anlatılmıştır aslında. Sizleri bilinçlendirmek amacı ile bilgilerinize sunduğumuz kombi arızaları hakkındaki teknik bilgiler tüm kombiler için geçerlidir ve sadece bizim teknik görüşlerimizdir. Evinizde kullanmakta olduğunuz doğalgaz cihazlarına kesinlikle müdahale etmeyiniz. Sıradan ve ehli olmayan tamirci ya da tesisatçı gibi teknik bilgisi yetersiz sorumluluk almayacak kişi ya da kişilere kesinlikle müdahale yaptırmayınız.Yüklü bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz!


Bacalı Kombi ve Doğalgaz Sobası Kullanan Vatandaşlarımıza Uyarı!

Kış sezonunun gelmesiyle birlikte evlerimizde yakmaya başladığımız bacalı kombilerinizi lodoslu ve aşırı rüzgârlı havalarda pek kullanmayınız!

Lodoslu ve aşırı rüzgârlı havalarda geceleri yatarken mümkün olduğunca kombinizi ve doğalgaz sobalarınızı yanar vaziyette açık bırakıp yatmayınız.

Özellikle bacalı kombilerinizin bakımlarını her yıl mutlaka yaptırınız.

Müşterek baca kullanan binalarda daha fazla dikkatli olunması gerekmektedir.

Bacaya yakın bir noktaya gaz alarm cihazı taktırmalısınız.

Daha önce soba ya da kat kalorifer gibi ısıtma araçlarının bağlı olduğu bacalara sonradan bacalı kombi ve doğalgaz sobası bağlatmış olan tüketiciler her yıl mutlaka bacalarını temizletmelidir.

Kombinizin baca bağlantı boruları alüminyum fileks ise bu borular zamanla yırtılır, yanar ve delinebilir buda içeriye gaz sızmasına neden olur.Baca bağlantı boruları mutlaka çelik fileks olmalıdır.Kombiden çıkıp bacaya giren boru baca bağlantı haznesine fazla sokulmamalıdır.Baca borusunun bacaya giriş kısmı alçı sıva ile iyice kapatılıp gaz sızdırmazlığı sağlanmalıdır.Hava sirkülasyonu sağlayan menfezlerini kapatmayın.Menfez olmayan yerler mutlaka menfez taktırmalı odaya hava sirkülasyonu sağlanmalıdır.

Kombiler hakkında kafanıza takılan bir konu olduğunda ve cihazlarınızla ilgili sorunlar yaşadığınızda mutlaka servislerinize yada firmamız teknisyenlerine danışarak teknik destek alabilirsiniz.

Kombiniz arıza yaptığında sizin yapmanız gerekenler;

Nedir bunlar:Kombinize elektrik akımı sağlıklı bir şekilde gelmelidir. Aynı şekilde gaz akışı da sağlıklı olmalıdır.Yani sigorta atmışsa ya da gaz vanası kapalı ise kombinizin yanmaması doğaldır.Tesisatta gerekli su basıncını sağlamakta asgari şartlar arasındadır.Bu şartlar sağlanmışsa ve de kombi yanmıyorsa arızaya servis çağırılması gereklidir.

Kombi Çeşitleri

Birçok kombi türüdür vardır. Bunlar baca çeşitlerine göre, yanma çeşitlerine göre, eşanjör çeşitlerine göre ve elektrikli kombiler olarak ayrılmaktadır.

  • Baca Çeşitlerine Göre Kombiler

Bacalı Tip Kombiler

Bacalı tip kombiler; yanma oluşumu için ortamda ki havayı kullanarak alev oluşumunu sağlamaktadır. Bacalı kombiler için bina ya da daire bacası olmak zorundadır. Duş sırasında kombinin bulunduğu ortam sürekli havalandırılmalıdır.

Hermetik Tip Kombiler

Hermetik tip kombiler; içerinde bulunan fan yardımı ile hava akışını sağlamaktadır. Hermetik kombilerin dışarıya uzanan bacaları bulunmaktadır. Bu baca yardımı ile hava akışını sağlamakta ve alev oluşumu için alması gereken havayı baca yardımı ile dışarıdan almaktadır. Hermetik kombiler günümüzde en çok kullanılan kombi türlerindendir.

  • Yanma Çeşitlerine Göre Kombiler

Konvansiyonel (Klasik) Tip Kombiler

Konvansiyonel tip kombiler günümüzde en çok tercih edilen kombi türlerindendir. Yanma oluşumunda oluşan atık gazı baca yardımı ile dışarıya atmaktadır.

Yoğuşmalı Tip Kombiler

Yoğuşmalı tip kombiler; genellikle büyük daireler de kullanılan kombi çeşitlerinden biridir. Kombi de oluşan atık gazı atmayarak tekrardan kullanmakta ve böylelikle kullanılan gazı iki kez kullanarak tasarruf yapmakta olan bir kombi türüdür.

  • Eşanjör Çeşitlerine Göre Kombiler

Tek Eşanjörlü Kombiler

Tek eşanjörlü kombiler; ana eşanjör olarak geçmekte ve plaka eşanjörün yaptığı görevi sadece ana eşanjör yapmaktadır.

Çift Eşanjörlü Kombiler

Çift eşanjörlü kombiler de ise iki tane eşanjör bulunmaktadır. Bunlardan biri ana eşanjör ve biri de yardımcı eşanjör olarak bilinen plaka eşanjördür. Çift eşanjörlü kombiler de yardımcı eşanjör sadece sıcak su için çalışarak ana eşanjöre yardımcı olmaktadır.

  • Elektrikli Kombi Çeşitleri

Elektrikli kombiler elektrik yardımı ile çalışmakta olan kombilerdir. Normal tip kombilerden farkı ise doğalgaz ile değil elektrik ile çalışmasıdır. Elektrikli kombi kullanan tüketicilerin zor durum da kaldığı durumlardan bahsedelim; elektrikli ile çalıştığı için elektrik faturası kabarık gelmekte ve elektrik kesintilerinde kombinin çalışmaması kullanıcıları zor durumda bırakan dezavantajlarından birkaç tanesidir.

Diğer Hizmetler

+15 Yıllık deneyim ile çözüm ortağınız olmaktan gurur duyuyoruz.